fbpx
More

  Емил Димитров-син: Искането за квота за българска музика е справедливо

  Опазването на музикалното културно наследство и неговото развитие в ерата на мултикултурните взаимоотношения и тенденции е от първостепенно значение, заяви синът на легендарния музикант

  „Искането за квота за излъчване на българска музика е справедливо и необходимо, защото музиката още от най-ранно детство има силата да въздейства и формира бъдещото развитие на индивида, както и неговия морал и поведение в обществото.“ Това заяви в позиция Емил Димитров-син, зам.-председател на партия МИР.

  „Първото изкуство, което веднага реагира на времето, в което живеем, е музиката. Всички се надяваме, че с времето, ще се създват все повече музикални произведения с необходимата музикално художествена стойност. Основната съпротива идва от представителните организации на частните радиостанции и медии.

  В европейските страни (над 20), които имат квоти за национална музика на роден език и в частните търговски медии е доказано, че приходите на медиите от реклама не намаляват. Опазването на музикалното културно наследство и неговото развитие в ерата на мултикултурните взаимоотношения и тенденции е от първостепенно значение. Чрез музиката може да се формира не само едно общество но и цели държави“, каза Емил Димитров-син.

  Той подчерта, че Франция, която е родината на съвременната демокрация през 1994 г. въвежда закон за 40% френско-езична музика и 20% за нови изпълнители.

  „Основната причина за приемането на този закон е запазване на националното музикално- културно наследство, неговото развитие и противодействие на нахлуването на англоезичната музикална стилистика и култура. Запазването и развитието на българската музика и родния ни език, освен, че защитава културната ни идентичност, защитава и подпомага развитието и съществуванието на артисти-изпълнители, автори, продуценти, поети и всички други, които са ангажирани в божествния процес на създаване на музика“, заяви още синът на легендарния български музикант.