fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:33:56
петък | 20.05.2022 | 07:33:56
5.7 C
София

Емил Дечев: Затворите в България вече не са пренаселени

Започна работа по изграждането на пилотен затвор, каза заместник-министърът на правосъдието

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Затворите в страната не са значително пренаселени. Навсякъде се прилага разпоредбата за изискуемата минимална жилищна площ в спално помещение за лишен от свобода от четири квадратни метра. Това каза за БТА заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев.

По думите му през последните години има значителен напредък в подобряване на условията в местата за лишаване от свобода.

„Започна работа по изграждането на пилотен затвор, свързан с център за обучение на персонала в района на село Самораново до Дупница. Там е предвидено още изграждане на преходно отделение, т. нар. Нalf way house, каквито  ще има и в общежитието „Хеброс“ към затвора в Пловдив и в „Строител“ към затвора в Бургас, каза Дечев.

През последните три години вложените бюджетни средства за подобряване на битовите условия в затвори и арести в размер на 5 327 758,00 лева с ДДС, посочи още той.

 По думите на Дечев в затвора в Сливен битовите и жилищни условия отговарят в най-голяма степен на европейските стандарти и изисквания.

“Относно необходимостта от по-сериозен ремонт, към настоящия момент, по моя информация, най-малко средства за подобряване на условията са отпускани на затвора в Белене,” каза той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук