fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:38:16
петък | 27.05.2022 | 03:38:16
17.8 C
София

Елена Поптодорова: Кирил Петков е извадил бялото знаме и го е забил на баира

Пропиляхме шансовете си за съществена и видима роля в региона, каза дипломатът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Петков е извадил бялото знаме и го е забил на баира. Управлението е абсолютно хаотично. Амбицията ни да имаме регионална роля се изпарява. Двигателите в региона ще са тези, помогнали на Украйна, с твърда позиция. Пропиляхме шансовете си за съществена и видима роля в региона”. Това каза за “Твоят ден” по NOVA NEWS дипломатът Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ.

По думите й не можем да решим такъв протоколен въпрос като изслушването на Зеленски, какво остава за другите.

“Превърнахме външнополитически въпроси в вътрешнополитическа криза, това е много опасен симптом, тревожно е. Най-неприятното е, че тежките душеразкъсващи анализи у нас не могат да бъдат съобщени на външния свят. Последиците от разочарованието на външния министър на Украйна Кулеба са сериозни. Държавата няма капацитет да решава важните въпроси”, коментира тя.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук