fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:38

Електронно табло в Стара Загора ще съобщава за раждането на бебета в града

Освен часа и датата на раждане ще бъде изписвано и първото име на новороденото

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

До броени дни в Стара Загора ще заработи електронно табло, което в реално време ще съобщава за раждането на бебе. Това съобщи президентът на “Ротари клуб Стара Загора” Васил Демирев, които са организатори на инициативата.

Той уточни, че локацията, известнa в града като “Часовника” пред универсалния магазин в центъра, е избрано символично, защото “там е място за срещи и именно там много съдби са се срещнали”, каза още Демирев. От думите му стана ясно, че идеята се е зародила преди няколко месеца в приятелски разговор. “Постоянно около нас има отрицателна информация и ние искаме да направим нещо, за да покажем обратната страна и някаква положителна статистика, а какво по-хубаво от раждането на нов живот”, категоричен е старозагорецът.

Електронното табло ще работи на принципа на приложение, чрез което трите акушеро-гинекологични отделения в града ще предоставят информация в реално време за новородените бебета в отделенията. Освен часа и датата на раждане ще бъде изписвано и първото име на новороденото. Хубава новина ще бъде съпроводена и от звуков сигнал, обясни още Васил Демирев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img