fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:25

Електронни дневници във всички училища (ВИДЕО)

С въвеждането на електронни досиета на учениците отпада и воденето на хартиени лични картони

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Всички училища в страната трябва да водят дневниците си само в електронен вид от учебната 2022/2023 г., съобщиха от МОН. Това важи също за детските градини, Центровете за подкрепа на личностното развитие и всички образователни институции. Изискването за смяна на хартията с дигитален документ е прието още през 2016 г. Досега то беше прилагано частично и директорите можеха да избират дали да поддържат електронна или хартиена документация, или двете едновременно.

Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование на образователното министерство е напълно готова и училищата имат всички необходими условия да въведат електронния дневник. Услугата е безплатна и ще спести средства за отпечатване на хартиени дневници. За изминалата учебната година само за това перо са са похарчени около 200 000 лв.

Всяко училище може да избере дали да използва софтуерни продукти на външни доставчици срещу заплащане, или безплатните електронни дневници на МОН. Всички електронни дневници, ще се съхраняват във формат “pdf”“за срок от пет години и ще бъдат разпечатани само при необходимост.

С въвеждането на електронни досиета на учениците отпада и воденето на хартиени лични картони, такива могат да останат само ученическата книжка и личната карта. По решение на училищните ръководства бележникът също може да бъде само електронен.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img