3.12.2022 | събота | 03:21

Експертен доклад: Световната икономика ще достигне 100 трилиона долара през 2022 г.

Публикувано:

Сподели поста:

Световната икономика и производство ще достигнат 100 трилиона долара през 2022 г. Това сочи доклад, цитиран от международните агенции. Според същия анализ Китай ще има нужда от повече време, за да изпревари САЩ като най-мощна икономика на планетата.

Британската консултантска компания Cebr посочва, че азиатската страна ще доминира в икономическия свят през 2030 година – 2 години по-късно от прогнози на експерти, които бяха представени на кръглата маса на Световната икономическа лига.

Изследването на Cebr рисува позитивен сценарии за развитието на Индия, според което тя ще изпревари Франция през 2023 г., а на Великобритания предстои да възвърне предишната си позиция на шеста икономика в света.

„Важният въпрос е как световните икономики се справят с инфлацията, която в Щатите достигна 6.8%“, каза заместник – председателя на Cebr Дъглас Макуилямс.

Докладът на компанията предвижда, че към 2033 г. Германия ще изпревари икономически Япония, а Русия ще влезе в топ 10 на най-силните икономики през 2036-та – две години след като Индонезия ще заеме 9-о място в престижната класация.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5.3 ° C
5.7 °
4.8 °
89 %
0kmh
100 %
сб
8 °
нд
8 °
пн
7 °
вт
10 °
ср
4 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...