Експертът по пътна безопасност Диана Русинова в Патарински Live: Гонка с мотоциклет е довела до фаталния сблъсък с две жертви

0
200

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики призова разследващите на трагичния инцидент с две жертви да проверят теорията, че едно от двете загинали момичета се е возило от в катастрофиралия автомобил. В предаването Патарински Live по NewsOne TV Русинова посочи, че до фаталния сблъсък най-вероятно се е стигнало след гонка с мотоциклетист. 

“Нашата теория е, че таксиметрова кола е преминала кръстовището при разрешаващ зелен светофар, когато от отсрещната страна е пристигнала въпросната черна кола, която се е движела с много висока скорост – може би с над 150 км/ч. Била е с червени и сини лампи, което е абсолютно незаконно. В центъра на кръстовището се удря в таксито, от там черният автомобил се насочва към асансьора, удря се и се разцепва на две, след което удря пешеходка или пешеходци. Според нашата теория едно от момичетата е било вътре в колата. Ние горещо насърчаваме разследващите органи да проверят тази теория. Възможно е да са били трима души в автомобила, тъй като на задните седалки рядко някой слага предпазни колани”, посочи Русинова. 

“Най-вероятно са се състезавали с мотоциклет, но мотоциклетистът не е участник в пътния инцидент. Участниците са таксиметров автомобил и две жертви, които или са били две пешеходки или една пешеходка и трети човек, който е бил в автомобила”, уточни тя.