fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 01:41

Екипът на “Хари Потър” ще заснеме специален ТВ епизод

Той ще се казва "Завръщане в Хогуортс"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

20 години след излизането на първия филм за момчето-магьосник Хари Потър, екипът му се събира за специален телевизионен епизод.

Той се нарича “Завръщане в Хогуортс” и в него участие ще вземат всички, които са имали принадлежност към създаването на хитовата поредица, която за първи път видя бял свят в киноиндустрията с “Хари Потър и философският камък”.

Даниел Радклиф е само на 11, когато за първи път се превъплъщава в Хари Потър. Той си спомня как през лятото не са им разрешавали да подстригват косите си и как на снимачната площадка са му се случвали толкова много първи неща – първа целувка, първо гадже.

Емма Уотсън, която изпълнява ролята на Хърмаяни, споделя, че за нея срещата е била “неочаквана радост”.

Режисьорът на сагата Крис Кълъмбъс е убеден, че филмите за момчето-магьосник, са “най-великата детска площадка в света”.

Хари Потър е литературен герой на британската писателка Джей Кей Роулинг.

Световният успех на поредицата започва пред 1996 г., когато Роулинг разбира, че нейният първи роман от детската фентъзи поредица ще бъде публикуван.

Днес всички книги за малкия магьосник са преведени на 75 езика, а Хари Потър е бранд, който се оценява на стойност от около 21 милиарда долара.

През 2009г. Роулниг е обявена за първата писателка-милиардерка и втората най-богата жена от артистичните среди след телевизинната звезда Опра Уинфри.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img