7.12.2022 | сряда | 14:51

Екатерина Захариева: Българите загубиха шанса да имат достоен президент

Публикувано:

Сподели поста:

Българите загубиха шанса да имат един достоен президент, който наистина щеше да търси общите допирни точки, да търси това, което ни сближава, а не това, което ни разделя. Надявам се да не съжаляват за избора. Това заяви в ефира на БНТ бившият външен министър Екатерина Захариева.

„Много концентрация на власт ще има президентът Румен Радев и ще продължи да има, имаше я и тези месеци. Българите няма да чакат и ще бъдат много критични“, заяви тя.

Захариева коментира още, че „Продължаваме Промяната“ очевидно е партия на президента и в тази една седмица това е проличало още по-ясно, както и от изборните й резултати миналата неделя.

Попитана дали ще пречат на новата формация или ще стоят отстрани, тя каза, че им желае успех.

„Няма да им пречим. Желаем им успех“, заяви бившият външен министър.

Захариева коментира, че са се сбъднали най-мрачните им прогнози през изминалите месеци, които дори са били надскочени и това се е изразило с повишаване на цените на тока, газа, храните. Тя коментира, че те са били готови да подкрепят правителство и да останат в опозиция, но тази протегната ръка не е е била приета.

Тя коментира още, че е изпитала срам когато по време на президентския дебат Радев е казал, че Крим е руски.

„Аз се срамувах от действащия президент, който каза: „Крим е руски, какъв да е“, припомни Захариева.

Според нея реакцията на света е била очаквана.

„Няма как това изречение да не предизвика реакции. Не може окупирана територия да я признаеш като част от територията на окупатора“, коментира още тя.

От думите й стана ясно, че ГЕРБ е във форма, което се е видяло и по време на трите избора през тази година. Захариева подчерта, че те са в управлението от 12 години и в партията им няма дразги, разделение, те са единни и обединени.

„Нямаме сериозен спад на гласовете от юли месец“, подчерта тя.

Екатерина Захариева обеща също да бъдат силна и конструктивна опозиция, когато се правят неща в полза на българските граждани. „Но  ще бъдем и много критични тогава, когато не се правят неща, които ние считаме, че ще доведат България в по-добро състояние, българският народ ще бъде по-щастлив, по-богат и проспериращ“, увери Захариева.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Николай Шушков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Николай Шушков. До...

„МФГ Инвест“ ЕАД предизвика интерес за над 4 млн. лв. на борсата

Инвестиционната компания „МФГ Инвест“ ЕАД проведе успешен аукцион за първично публично предлагане на сегмента BEAM на Българска фондова...

Ръководството на ММС представи новата програма за олимпийска подготовка

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, заместник-министър Петър Георгиев и съветникът в политическия кабинет Георги Александров представиха...

Иван Ченчев: Правителството на Радев започна орязване на социални придобивки

Президентът изтегли специалните сили от границата “Ние от БСП казваме, че е цинично онова, което се случи по отношение...