fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:23

ЕК закри две наказателни процедури срещу България

Прекратените процедури са в областта на правосъдието

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Европейската комисия закри наказателната процедура срещу България за неизпълнение на ангажимента за свързване на българския търговски регистър със системата за взаимно свързване на търговските регистри (BRIS). Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Срокът за свързване на търговския регистър с BRIS бе изтекъл през юни 2017 г., но свързването стана факт на 30 март тази година.

В Европейската централна платформа, към която се присъедини и България, са националните регистри на всички държави членки на Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

От 30 март в Европейския портал за електронно правосъдие, раздел „Търговски регистри, търсене на дружества в ЕС“, може да бъде направена справка по фирма и ЕИК и за дружествата, регистрирани в българския търговски регистър.

Днес Европейската комисия закри и друга процедура срещу страната ни, свързана с насърчаването на дългосрочната ангажираност на акционерите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img