fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:49:36
петък | 27.05.2022 | 09:49:36
15.8 C
София

ЕК: Употребата на химическо оръжие е военно престъпление и заплаха за всички

Според Комисията засега данните за непозволени бойни вещества остава непотвърдена

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Употребата на химически вещества като бойно средство, включително на отрови, при всички случаи е нарушение на международните правила, подкрепени включително от Русия. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан със съобщенията, че руските войски ползват химическо оръжие в Украйна.

Видяхме съобщенията за предполагаемо използване на химически вещества от руските войски в Мариупол и за пострадали украински войници, посочи говорителят. По думите му засега тези данни остават непотвърдени.

Използването на химическо оръжие е военно престъпление и тежко нарушение на международното право, с което се увеличават страданията на цивилните, добави той. Говорителят определи подобни действия като напълно неприемливи и отбеляза, че те създават всеобща заплаха.

Това не е първият случай, в който се съобщава за незаконна употреба на химикали от руските служби за сигурност, обобщи говорителят, цитиран от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук