fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:50:55
петък | 27.05.2022 | 02:50:55
17.8 C
София

ЕК с нов пакет санкции: Ограничаваме вносa на въглища от Русия и забраняваме достъпът на руски кораби до европейски пристанища

ЕК предлага и забрана за работата на руски и беларуски автомобилни превозвачи в ЕС

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи днес предложение за нови санкции срещу Русия след разкритията за клането в украинския град Буча.

Предлага се забрана за внос на въглища от Русия на стойност четири милиарда евро годишно, налагане на пълна забрана на преводите към четири руски банки, сред които ВТБ, забрана на достъпа за руски кораби, и на управлявани от Русия плавателни съдове до пристанища на ЕС.

Предвижда се изключение за плавателни съдове при превоз на селскостопански и хранителни стоки, хуманитарна помощ, енергоизточници.

ЕК предлага забрана за работата на руски и беларуски автомобилни превозвачи в ЕС. Предвиждат се също ограничения за износ на стойност 10 милиарда евро в области, в които Русия е уязвима, като компютри, полупроводници, машини и друго оборудване. 

Комисията предлага забрана за внос на стойност 5,5 милиарда евро от Русия на стоки от дърво до цимент, от морски дарове до алкохол. Предлага се също забрана за участие на руски дружества в обществени поръчки в ЕС и на всякаква финансова подкрепа за руски държавни организации. 

Предвижда се налагане на допълнителни санкции срещу руски граждани.

Фон дер Лайен съобщава, че се подготвят санкции срещу вноса на руски петрол.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук