fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:52:47
петък | 27.05.2022 | 08:52:47
15.8 C
София

ЕК потвърди претърсването на офиси на „Газпром“  в Германия

Комисията се опасява, че проверените дружества може да са нарушили правилата на ЕС за конкуренция, които забраняват злоупотребата с господстващо положение

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Европейската комисия потвърди днес, че на 29 март е извършила необявени проверки в помещенията на няколко дружества в Германия за доставка, пренос и съхранение на природен газ.

Комисията се опасява, че проверените дружества може да са нарушили правилата на ЕС за конкуренция, които забраняват злоупотребата с господстващо положение. Внезапните проверки са предварителна стъпка по разследване на предполагаеми нарушения на европейските правила. Това, че ЕК извършва такива проверки, не означава, че дружествата са извършили нарушения, нито предвещава резултата от разследването, се пояснява в съобщението.

Допълва се, че Комисията напълно зачита правото на защита, особено на правото на дружествата да бъдат изслушани. Уточнява се, че няма законов краен срок за приключване на разследванията. Продължителността на проверките зависи включително от това дали дружествата сътрудничат с ЕК, се допълва в съобщението.

Няколко часа по-рано западни агенции съобщиха, че в представителства на “Газпром” в Германия са извършени обиски по предприето преди месеци разследване на ограниченията на доставките на газ в ЕС, водещи до покачване на цените, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук