30.11.2022 | сряда | 01:47

Ефективни наказания за извършители на грабеж

Публикувано:

Сподели поста:

Районна прокуратура – Видин приключи делото срещу трима извършители на грабеж с наложени ефективни наказания. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

През нощта на 10.04.2022 г. 77-годишният И.И. бил нападнат в дома му в с. Карбинци, община Димово. Извършителите на грабежа го вързали с въже за табла на легло, и му отнели крупна парична сума – 20 000 лева, 10 000 евро, 1 000 британски лири, и златни изделия. Общият размер на причинената на пострадалия щета е 44 065 лева.

В хода на проведеното разследване на престъпното деяние извършителите му са били установени – Р.И. (на 41 години), С.К. (на 40 години) и С.А.К. (на 27 години). Тримата са осъждани.

Наказанието от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наложено на С.А.К. Същото наказание ще изтърпява С.К., но при „общ“ режим. Техният съучастник – Р.И., е с наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца при „общ“ режим на изтърпяване.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...