fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:34

Ед Шийрън продаде китарата си благотворително за 52 000 лири

Парите ще отидат за благотворителната организация GeeWizz, която помага на хора с увреждания

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Световната музикална звезда Ед Шийрън продаде китарата, с която композира последния си албум “=” (“Равно”) в родния си град Фрамлингъм. Това се е случило на специално организирана томбола, а средствата ще отидат в помощ на хора с увреждания, чрез организацията GeeWizz.

Билетите за томболата са били на цена от 5 паунда, а общият брой закупени талони е достигнал впечатляващите 10 553 бр. Така крайната събрана сума е достигнала 52 765 паунда, които бяха отделени за закупуване на музикалния инструмент.

“Каква прекрасна кампания за набиране на средства, променяща живота, с която да завършим годината. Това е най-добрият коледен подарък, който GeeWizz може да направи, благодарение на щедростта и добротата на Ед Шийрън, който е шампион по благотворителност на всички нива. Толкова сме благодарни на Ед, че дари този прототип на китарата си – изключително колекционерска музикална реликва. Радваме се, че томболата събра 52 765 паунда. Парите ще осигурят прекрасно пространство за музика и театър, на което толкова много деца с увреждания ще се радват дълги години. Трябва да отправим и специални благодарности към всички, които закупиха билети. Това наистина е най-добрата и чиста благотворителност”, заяви Джина Лонг, основателка на GeeWizz.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img