fbpx
More

  Джо Байдън вероятно ще се кандидатира за втори мандат

  Байдън клони към посещение в Саудитска Арабия - пътуване, което вероятно ще го изправи лице в лице със саудитския престолонаследник, когото някога е избягвал като убиец

  Американският президент Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат през 2024 г. Това потвърди прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

  На журналистически въпрос дали Байдън ще се кандидатира за преизбиране на фона на опасения на демократите относно възрастта му, тъй като той ще бъде на 82 години в началото на евентуалния си втори мандат, тя заяви, че не може да говори за избори, но че той неколкократно е отговарял положително.

  Въпреки че не обявява подробности за президентско пътуване до Близкия изток, прессекретарят на Белия дом Жан-Пиер потвърди, че президентът планира пътуване до Израел и Саудитска Арабия.

  Байдън клони към посещение в Саудитска Арабия – пътуване, което вероятно ще го изправи лице в лице със саудитския престолонаследник, когото някога е избягвал като убиец.

  Белият дом обмисля посещение, което ще включва и среща на лидерите на страните от Съвета за сътрудничество в Персийския залив както и на Египет, Ирак и Йордания, според човек, запознат с планирането на Белия дом,  съобщават от АсОшиейтед прес .

  Всяка среща между Байдън и де факто саудитския владетел принц Мохамед бин Салман по време на посещение на Байдън в Близкия изток може да предложи надежда за известно облекчение за потребителите на бензин