fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:17:58
неделя | 29.05.2022 | 01:17:58
16.8 C
София

Джамията в Атина за първи път приема всички вярващи за Рамазан

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За първи път джамията в Атина ще приеме всички желаещи да отбележат ислямския празник Рамазан. 

Краят на свещения месец Рамазан ще бъде отбелязан на 2 май. За първи път джамията ще може да се запълни на пълен капацитет. 

Храмът официално бе открит в периода на пандемията, когато важаха най-рестриктивните ограничителни мерки, припомня изданието.   

Сега разхлабването на мерки срещу разпространение на КОВИД-19 позволява отбелязване на религиозния празник по начин, който символизира връщането към нормалния ритъм на живота. 

Поканени са имами от известния университет Ал Азхар в Кайро, който е основен център по ислямско и арабско обучение в света. 

Джамията беше открита на 2 ноември 2020 г. 

През последните месеци джамията е приела много посетители – туристи и организирани групи от мюсюлмански държави за изпълнение на религиозните им задължения, отбелязва изданието.  

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук