fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:18

Дядо Коледа по тайландски: Слонове с костюми на добрия старец посетиха ученици

За втора поредна година големите животни пристигнаха с предпазни маски, за да насочат вниманието към спазването на противоепидемичните мерки

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Слонове, облечени като Дядо Коледа, посетиха училище в Тайланд. Визитата е част ежегодна празнична традиция.

Предколедното посещение на слоновете в училището в Аютая, северно от столицата Банкок, се организира от повече от 15 години. За втора поредна година обаче животните носеха коледни одежди и предпазни маски, за да насочат вниманието на учениците към заплахата, която представлява продължаващата коронавирусна пандемия, и да им напомнят да спазват препоръчителните защитни мерки.

Elephant Santas spread coronavirus awareness among Thai children | Deccan  Herald

По традиция слоновете поднасят подаръци, лакомства и балони на възпитаниците на учебното заведение. Тази година животните раздадоха на децата и дезинфектант за ръце и предпазни маски.

Макар почти цялото население на Тайланд да изповядва будизъм, Коледа обикновено се отбелязва в страната като част от празничния сезон в края на годината.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img