fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:38

Дядо Коледа пътува с влак до Роман, за да зарадва деца от социални центрове

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Дядо Коледа ще пътува с влак от Плевен до Роман, където ще раздаде подаръци на деца, настанени в социални институции. Това съобщи председателят на Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ Слави Михайлов.

За поредна година /НССБ/ и “БДЖ-Пътнически превози” организират коледно събитие за децата без родители в страната.

На 21 декември, на жп гара Горна Оряховица, един вагон от влакова композиция ще бъде украсен празнично. От жп гара Плевен на него ще се качи Дядо Коледа. Той ще пътува до гара Роман, където ще бъде очакван от над 50 деца от социални центрове в града. Те ще бъдат зарадвани с коледни торбички с лакомства и подаръци, осигурени от дарители на сдружението.

“Надяваме се да доставим радост и усмивки на децата в навечерието на Рождество Христово”, каза Михайлов, пред БТА.

НССБ традиционно организира благотворителни акции в Плевенска област. Преди дни за училището в село Върбица бяха осигурени бойлер и пералня.

В момента се провежда и дарителска кампания за деца в неравностойно положение от училището в град Пордим. Целта е да бъдат осигурени хранителни пакети за 23 семейства за коледните празници.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img