27.01.2023 | петък | 06:48

„Двойно дъно“ от Spam Studios с премиера на 26 януари 

Публикувано:

Сподели поста:

Двойно събитие в Топлоцентрала – откриване на изложбата на Беатрис Бочева – фотограф

На 26 януари от 20ч. в Топлоцентрала е премиерата на „Двойно дъно“ – авторски спектакъл на Ана Батева и Любомир Колаксъзов. Режисьорското дуо се е спряло на младите актьори Мартина Пенева, Вилислава Кирилова и Илиян Нонов. Музиката, колоритна и запомняща се както винаги, е дело на Стефан Здравески. В спектакъла са използвани и текстове от Деян Дуковски, Горан Стефановски, Уилям Шекспир и А. П. Чехов. На място публиката ще види и изложбата на фотографа Беатрис Бочева, която включва снимки от всички проекти на Spam Studios по Едногодишния гранд от 2022.

„Двойно дъно“ е авторски сатиричен спектакъл, в който действащите лица са актьори, които работят в бар и понякога, но по-скоро рядко, играят в някое представление. Те често тъгуват за големите роли. Пиесата обединява документални текстове, монолози на колеги артисти, които по една или друга причина са огорчени от срещата си с някой режисьор, директор или генерално от цялата театрална ситуация в страната. Но въпреки техните разочарования, нито един от тях не се отказва и продължава да се надява за своя славен миг в кариерата. Жанрът на спектакъла е комедия.

Действието се развива в нетрадиционно театрално пространство – бар. В конкретния случай мястото за вечерно забавление и отдих на Топлоцентрала. Четвъртата стена е разрушена, а модерното представяне на представлението – да е извън кутията, е на лице. Създателите са подготвили за публиката и откровения, доза смях и любопитни сюжети от света на театъра.

Другото събитие на вечерта е изложбата на фотографа Беатрис Бочева, част от екипа на Spam Studios. Тя ще представи снимки от всички процеси и осъществени проекти на сдружението за 2022 – премиери, творческа работилница, концерт и др.,  по едногодишната програма.

Беатрис Бочева се дипломира тази година в специалност „Фотография“ в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Тя взима участие в три изложби, един филм, а от две години е и фотограф на сдружението. Снимала е спектаклите „Приказка за мъртвата царкиня“, „Разбиване“, „Аз победих“, „Утерус“, „Всичко на масата“ и др. Известна е работата й  по заснемане на живота в бежански лагер в Гърция, която й носи две големи награфи от БГ прес Фото. Работи като фотограф на независими театрални проекти.

 Мястото на актьорското откровение и фотографската изложба е барът на „Топлоцентрала“  на 26.01.2023 от 20:00ч. 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “КУЛТУРА” по програма Едногодишен грант 2021.

“ДВОЙНО ДЪНО”
авторски спектакъл на Ана Батева и Любомир Колаксъзов

музика: Стефан Здравески

участват: Мартина Пенева, Илиян Нонов, Вилислава Кирилова

дизайн: Христо Христов
фото: Стефан Здравески

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °
Предишна статия
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...