fbpx
More

  Движението в центъра на София е блокирано

  Очаква се то да бъде възстановено след 12,30 часа

  Заради протеста на пътностроителните фирми движението в центъра на София е блокирано. Те настояват да им бъдат изплатени дължимите възнаграждения и обявиха, че ще протестират пред Министерския съвет, като щедоведат над 100 тежки строителни машини.

  На брифинг в неделя зам.-директорът на ГД „Национална полиция“ Борислав Муеров заяви, че дошлите с тежката техника ще бъдат глобени, защото ще нарушат Закона за движение по пътищата.
  „Ние няма как да влезем в противоречие със съгласувателното писмо на Столичната община и протестиращите ще бъдат допуснати, но ще си понесат и съответните санкции“, заяви той и уточни, че глобата е в размер на 30 лева на водач.
  Той обясни, че тежката механизация по Наредбата за организация на движение на територията на СО забранява влизането на такава техника, същевременно обаче наредбата разрешава протеста и оттам идва противоречието.

  На снимката: Министърът на регионаното развитие и благоустройството от служебното правителство арх. Виолета Комитова


  От 07.00 ч. до 12.00 ч. се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Александър I“ и от 8.00 ч. до 12.30 ч. и се забранява влизането по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Георги С.Раковски“ и бул. „Дондуков“.
  Очаква се движението да бъде възстановено след 12,30 часа.