4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:25:38
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:25:38

Две версии за изтичането на гориво от “Вера Су”

На място екип на МОСВ е направил оглед, установено е, че има мазно петно във водата с диаметър 50 см

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

От транспортното министерство заявиха, че има две версии за изтичането на гориво от “Вера Су”. Едната версия е, че то идва от отдушниците на машинното отделение, което от няколко дни е под вода. Втората версия, по която се работи, е че горивото всъщност е на спасителната лодка на “Вера Су”. Тя е била привързана към кораба, но понеже днес вълнението там е изключително силно, най-високото от началото на кризата с кораба, лодката се е откъснала и се е разбила в скалите. На място екип на МОСВ е направил оглед,  установено е, че има мазно петно с диаметър 50 см във водата.   

Заради лошото време там корабът се е наклонил и е потънал с още 50-60 см. На място при огледа на екипи на Басейнова дирекция са взети проби от водата в района на кораба. Установено е, че азотният тор три пъти надвишава измерваните досега стойности, което също е изключително тревожно и означава, че продължава да изтича товарът на кораба. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук