fbpx
More

  Двама вицепремиери и шестима министри ще участват в редовния парламентарен контрол днес

  Асен Василев ще отговори на въпрос на народни представители от ГЕРБ-СДС относно за разработването на механизъм, свързан с прилагането на разпоредби от Закона за държавния бюджет за 2022 г.

  Двама вицепремиери и шестима министри ще участват в редовния парламентарен контрол днес от 11.00 часа, според програмата за парламентарен контрол, публикувана на интернет страницата на Народното събрание. Преди него – от 9:00 часа е насрочен блицконтролът в първия петък от месеца.

  В редовния парламентарен контрол вицепремиерът Асен Василев ще отговори на един въпрос на народни представители от ГЕРБ-СДС относно разработването на механизъм, свързан с прилагането на разпоредби от Закона за държавния бюджет за 2022 г. относно оперативните програми и налаганите финансови корекции на общините като бенефициенти по програми, съфинансирани от европейските фондове.  Въпросите към вицепремиера Гроздан Караджов са свързани с ремонти на участъци от републиканските пътища.

  В редовния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговорят още министърът на външните работи Теодора Генчовка, министърът на труда и социалната политика – Георги Гьоков, министърът на здравеопазването Асена Сербезова, министърът на земеделието – Иван Иванов.

  Министърът на културата ще отговори на два въпроса и едно питане. Питането е от народни представители от “БСП за България” и “Има такъв народ” и касае придобиването на имот от Комисията за енергийно и водно регулиране, част от сградата на Младежки театър “Николай Бинев” в София.  

  Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще отговаря на 64 въпроса от народни представители на ПГ на ДПС. Всички въпроси са за оказан полицейски натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания и изборния ден, допълва БТА.