fbpx
More

  Двама бъдещи крале ще почетат Елизабет Втора на концерта за юбилея ѝ

  Принц Чарлз и принц Уилям, синът и внукът на кралицата се очаква да се обърнат на живо към публиката от 22 000 души и към милионите телевизионни зрители

  Двама бъдещи монарси се очаква да отдадат почитта си към кралица Елизабет Втора на специалния концерт пред Бъкингамския дворец на днешния трети ден от честванията по случай 70-годишния Платинен юбилей от възкачването ѝ на британския престол, предаде Асошиейтед прес.

  Принц Чарлз и принц Уилям, синът и внукът на кралицата, се очаква да се обърнат на живо към публиката от 22 000 души и към милионите телевизионни зрители. Събитието, в което ще участват Даяна Рос, “Куин плюс Адам Ламбърт” и Алиша Кийс ще се състои на временна амфитеатрална сцена на открито, изградена около паметника на кралица Виктория (мемориала “Виктория”) пред двореца. 

  Деветдесет и шест годишният монарх не се очаква да присъства на концерта, по време на който според метеорологичните прогнози се очаква да вали. През последните месеци кралицата ограничи обществените си изяви заради появяващите се при нея “епизодични двигателни проблеми”, както се изразиха от двореца.

  Елизабет Втора днес реши да не присъства на конните надбягвания “Епсъм Дарби”, което беше вторият път за последните два дни, в който проблемите ѝ с ходенето лишиха множествата от възможността да я зърнат на живо. Вчера тя пропусна специалната служба в нейна чест в катедралата “Сейнт Пол” в Лондон.

  Принц Хари и съпругата му Меган бяха сред близо 50-те членове на кралското семейство, които бяха дошли да почетат държавния глава в нейно отсъствие. Това беше и първата им обществена изява във Великобритания, откакто преди две години се оттеглиха от кралските си задължения, допълва БТА.