fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:39

На ниво комисия: Бащите ще имат два месеца платен отпуск

Очаква се промените в Кодекса на труда да влязат в сила от 1 август

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Парламентарната социална комисия одобри въвеждането на два месеца платен отпуск за бащите до навършване на 8-годишна възраст на детето. Това се с случи на извънредно заседание на комисията.

Промените бяха приети на първо четене в пленарната зала преди седмица. По време на отпуска ще се получава обезщетение от Държавното обществено осигуряване. Средствата са предвидени в бюджета на ДОО.

Депутатите трябва да гласуват текстовете и на второ четене в пленарната зала, за да може промените в Кодекса на труда да влязат в сила от 1 август. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img