fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:54:21
четвъртък | 26.05.2022 | 20:54:21
25.8 C
София

Дружество инвестира над 40 млн. лева в изграждането на завод за електрически велосипеди

Според министъра на иновациите и растежа превръщането на България в стабилна европейска страна ще привлече много чуждестранни инвестиции, които в последното десетилетие у нас са изчезнали

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер даде старт на проект за изграждането на завод за електрически велосипеди.

Новоучредено българо–австрийско дружество ще инвестира 40 млн. евро в завод в “Тракия икономическа зона”.

“С такъв тип производства България ще излезе на първо място в Европа по производство на електрически велосипеди”, посочи министърът на иновациите и растежа по време на събитието.

Тези инвестиции са част от усилията ни за развитието на българската икономика. Те са резултат от стратегията ни за създаване на стабилна правна рамка, нулева толерантност към корупция и за мен лично събитието днес е свидетелство, че тази стратегия работи, каза още Даниел Лорер.

По думите му превръщането на България в стабилна европейска страна, където законността е над всичко, ще привлече много чуждестранни инвестиции, които в последното десетилетие у нас изчезнаха.

Той подчерта, че инвестицията е признание за пътя, който беше започнат лятото с промяната.

Вече се случват проекти, за които сме разказали, и те започват да придобиват своя физически облик у нас. Велосипедната индустрия е една от най-силните и експортно ориентирани в страната. С тази нова инвестиция можем да станем първи производител в Европа, добави министърът.

Лорер посочи, че Министерството на иновациите и растежа ще създаде институционалната рамка, както за насърчаване на малки и средни предприятия, така и на стартъпи и на по-големи инвестиции, така че да се постигне икономически растеж от поне 5% догодина.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук