fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:36

Дрон ще следи за спазването на реда в община Благоевград

Очаква се безпилотният летателен апарат да започне работа след около месец

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Безпилотен летателен апарат от типа дрон ще патрулира в община Благоевград за справянето с вандалски прояви. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Летателното средство ще бъде управлявано от служители към Звено “Инспекторат”. Към момента се провеждат необходимите обучения за работа с техниката.

Той ще наблюдава зони с повишен криминогенен риск, идентифициране на незаконни сметища и други процеси с негативно влияние върху екологичната обстановка и околната среда. Летателното средство ще извършва и обективен контрол на динамиката на развитие на полски и горски пожари, наводнения, снежни натрупвания и други опасни природни явления. Ще прави мониторинг на потенциално опасни обекти, явления и процеси, застрашаващи живота и здравето на населението, имуществото, инфраструктурата и околната среда.

Дронът ще фиксира и текущото състояние на свлачища, язовирни стени, предпазни диги, речни корита и други обекти от критичната инфраструктура и извършване на сравнителен анализ през произволно избран период, посочват от общинския пресцентър.

Очаква се безпилотният летателен апарат да започне работа след около месец.

От общинския пресцентър припомнят, че през последните месеци случаите на вандалски прояви в града зачестиха, въпреки видеонаблюдението и непрекъснатите проверки на служители от звено “Инспекторат”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img