fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:41

Драгомир Заков: Няма как да има национална сигурност без армия

Няма как да има сигурност без да има армия, според него

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Необходима е политическа стабилност, за да може цялата система за национална сигурност в България да бъде стабилна и да преодолее наличните дефицити, заяви министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

Той алармира, че армията е пред колапс – със старо оборудване, а някои структури са на ръба на оцеляването. Военновъздушните сили е една от тези структури и ситуацията там е критична. 

Според него причините за това са, че в миналото армията е била употребявана за политически цели, системно е била недофинансирана и са били вземани погрешни решения, които са довели до натрупване на проблеми, които трудно могат да се решат в рамките на няколко месеца, обясни Заков в ефира на NOVA.

“Няма как да има сигурност без да има армия. И няма как да има повишаване на доходите и силна икономика, ако няма сигурност”, каза още той.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img