fbpx
More

  Драгомир Заков: България е последователна в своята подкрепа за евроатлантическата интеграция на Северна Македония (ВИДЕО)

  Министърът на отбраната Драгомир Заков изрази готовност за засилване на сътрудничеството със Северна Македония в областта на отбраната

  България е последователна в своята подкрепа за евроатлантическата интеграция на Северна Македония, заяви  военният министър Драгомир Заков по време на разговорите с министъра на отбраната на РСМ  Славянка Петровска, която е на посещение у нас.

  Министърът на отбраната на Република Северна Македония Славянка Петровска заяви, че след 24 февруари в Европа нищо не е същото. По думите ѝ руската агресия срещу Украйна доказа, че няма траен мир, че мирът и стабилността са нещо, за което трябва да се грижим всички заедно. 

  Военния министър Драгомир Заков изрази готовност за засилване на сътрудничеството със Северна Македония в областта на отбраната.

  “Споделяме общи ценности, обща съдба, обща история и общо бъдеще. Вярвам, че това ще бъде бъдеще на просперитет и сигурност за България и Република Северна Македония”, каза министър Заков в изявления след срещата македонския си колега Славянка Петровска, която е на двудневно посещение у нас.

  Премиерът Кирил Петков коментира и думите на еврокомисаря по разширяването, че очаква България да даде зелена светлина за Северна Македония до дни.

  “Аз като премиер не поемам никакви ангажименти самостоятелно. Ако нещо ще се случва, то първо трябва да е на база на Министерството на външните работи, да минем през коалиционен съвет, да се реши в парламента и тогава да се поеме ангажимент”, обясни Петков.

  По думите му е фалшива новина, че той има самостоятелни договорки.