fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:44:29
петък | 27.05.2022 | 18:44:29
28.8 C
София

Драгомир Заков: България е надежден съюзник в НАТО

Това написа министърът на отбраната в профила си във Фейсбук

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

България е надежден съюзник в НАТО и който твърди обратното, казва неистини. Това написа министърът на отбраната Драгомир Заков в профила си във Фейсбук по повод твърдения, че САЩ задържат доставката на F-16 заради съмнения за теч на информация към Русия.

Такава информация беше публикувана в нидерландски медии, които твърдят, че един от техните пилоти на F-35, изпратени да охраняват небето на България, е бил търсен от българи, за да издаде информация за самолетите, предаде БНТ.

“63% подкрепят България да бъде част от НАТО и ЕС, а подкрепата за членство в НАТО е на рекордно високо ниво. Най-надеждната защита за сигурността, суверенитета и териториалната цялост на страната е членството в НАТО и ЕС. Там, където винаги можем да разчитаме на нашите съюзници и партньори,“ категоричен е министърът на отбраната.

„Ако някой твърди, че сигурността на България е гарантирана самостоятелно и с формално членство, базирано на опортюнизъм – това е груба манипулация и въвежда българските граждани в заблуждение,“ заяви Заков.

„Благодарни сме на Нидерландия за помощта за охрана на въздушното пространство. Два пъти Конгресът в САЩ гласува България да получи Ф16, т.е. България е надежден съюзник и стратегически партньор, вкл. при опазването на класифицирана информация,“ пише още Заков.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук