fbpx
More

  Драгомир Стойнев: Няма инцидент в АЕЦ „Козлодуй“, „Възраждане“ лъжат за политически дивиденти

  Да бъдат най-сурово наказани, че всяват страх от парламентарната трибуна, призова социалистът

  „Преди малко бе направен опит от „Атака“, пардон, „Възраждане“ да всеят паника сред българския народ. Свързах се с АЕЦ „Козлодуй“ – имало е задимяване във връзка с омасляване на топлоизолация. Въобще не е имало прекъсване на работата и такъв голям инцидент, за какъвто се говори.“

  Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „БСП“ Драгомир Стойнев от трибуната на Народното събрание във връзка с на направено внушение от “Възраждане” за авария в атомната централа.

  „Държа да се престане с тази практика и да наложите най-суровото наказание за всяване на паника в обществото. Защото тези хора използват лъжата, за да вадят политически дивиденти. Това са хора, които използват трибуната да си играят със страха на гражданите и това не бива да се допуска в българския парламент“, обърна се той към председателя на парламента.

  “Доколкото Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) е в ресора на Асен Василев като вицепремиер, той бе категоричен, че не е получавал доклад за инцидент на територията на АЕЦ “Козлодуй”. Това отговори заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите в рамките на днешния парламентарен контрол на въпрос от ПГ “Възраждане” дали след края на плановия ремонт на един от блоковете на атомната централа е възникнал пожар, предаде БТА.

  “Съответно, предполагам, че то най-вероятно не се е случвало или доклад не е стигнал до мен, защото ако има такъв сериозен инцидент, това би следвало да бъде докладвало”, заяви Асен Василев. Той изтъкна, че при условие, че от АЯР не са сигнализирали правителството, означава, че подобен инцидент не е имало.