4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:49:08
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:49:08

ДПС решава за президентските избори

Някои от обсъжданите варианти са на Мустафа Карадайъ и на проф. Георги Близнашки

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Днес ще се проведе заседание на Централното оперативно бюро на ДПС, на което ще бъде обсъдено кой ще е кандидатът за президентските избори.
Според сайта epicenter.bg най-вероятно е председателят на ДПС Мустафа Карадайъ да бъде номиниран за кандидат за президент. Очаква се днес това да стане ясно.

На снимката: Мустафа Карадайъ, председател на ДПС

Едно от другите имена е това на проф. Георги Близнашки, за което самият председател на ДПС коментира, че “не противоречи на законите на физиката.”
Според приетата декларация на политическата сила “сред критериите за номинации на кандидати са да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма.”

На снимката: Официална среща на ДПС с президента на Турция Реджеп Ердоган

От Движението заявиха, че “на предходните избори силовият министър на президента Бойко Рашков се включи активно в предизборната кампания и използвайки методите на комунистическия режим, припомни най-ужасяваща част от историята на 20 век.”
Според Движението целта е била “сплашване, унижаване и стъпкване на човешкото достойнство, по същество лишаване от основни човешки, граждански и политически права.”

ДПС защити Делян Пеевски » NewsONE

“Единствено и само демокрацията може да ни даде свободата и да гарантира правата ни”, заявиха още от ДПС в декларацията си.
Досега Движението не е имало “собствен” кандидат за президент.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук