30.11.2022 | сряда | 03:36

ДПС откри предизборната си кампания във Видин

Публикувано:

Сподели поста:

ДПС откри предизборната си кампания от Видин, където водач на листата е зам.-председателят на партията Станислав Анастасов. Заедно с него на представянето на кандидатите на ДПС присъстваха Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от ДПС, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, народни представители от видинската листа на ДПС. 

“Днес, ние от ДПС, имаме самочувствието да посочим ясна национална цел за България – да достигнем средните европейски стандарти на живот, заяви Карадайъ. И допълни: “Можем да го направим.” 

Лидерът на ДПС припомни, че днес приоритетите на Европа са зелената сделка, дигитализацията и гражданското общество, за да има ускорено икономическо развитие за ЕС.  

“Ние от ДПС дефинирахме тези цели още през 2016 г., изведохме ги като приоритети през 2017 г., за да има нашата родина България ускорено икономическо развитие”, каза Мустафа Карадайъ. 

снимка: ДПС

“Тогава другите партии се отнесоха малко с насмешка, но през 2020 г. това станаха приоритетите на целия Европейски съюз. Именно затова ние с г-жа Михайлова имаме самочувствието да посочим ясната и категорична цел на България – достигане на средните европейски стандарти на живот. И то не някога, а още отсега да работим за ускореното икономическо развитие на страната си”, каза лидерът на ДПС. 

Кандидатът за президент на ДПС припомни европейския старт на кампанията си, която започна от Хага и Брюксел. Там Мустафа Карадайъ имаше разговори с евродепутати, еврокомисари, участва в срещата на либералния връх заедно с 8 европейски министър-председатели. 

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...