fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:08

ДПС: Имаме сериозни обструкции към главния прокурор (ВИДЕО)

В Министерството на правосъдието вече е изработен законопроект, гарантиращ независимо разследване на главния прокурор

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

В декларация от трибуната на парламента, посветена на 31 години от приемането на Конституцията на България, Атанас Славов от “Демократична България” посочи, че моделът за независимост и отчетност на съдебната власт и прокуратурата е незавършен

“В Министерството на правосъдието вече е изработен законопроект, гарантиращ независимо разследване на главния прокурор в съответствие с европейските стандарти и препоръки. Липсата обаче на реална възможност за търсене на отговорност на главния прокурор и неговото отстраняване според действащия конституционен ред трудно може да бъде компенсирана само с промени в законите. Необходима е процедура, която да не зависи от йерархични лоялности и конюнктурни обвързаности на членовете на Висшия съдебен съвет”, заяви Атанас Славов.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, допълни ,че те също имат сериозни обструкции към главния прокурор.

“Ако г-н Славов искаше главният прокурор да бъде разследван, към който имаме сериозни обструкции и ние, трябваше да разгледат и заедно да внесем съответните промени в Конституцията, за да бъдат разглеждани и да се направят съответните промени, а не само с лозунги от трибуната на Народното събрание да се сочи кой крив и кой прав. Става с внасяне на текстове, оставили сме ви ги от януари – черно на бяло”, заяви Карадайъ.

Карадайъ настоя, че Конституцията и законите се променят, ако има нужда от това и по инициатива на народните представители.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img