fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:32

ДПС е изпратила становище до европейски институции заради доклад за медийната среда у нас

Петицията, осъждаща "Рашковщината" по време на изборите, е допусната за разглеждане в комисията по петициите на Европейския парламент

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

ДПС изпрати становище до европейски институции заради доклад, свързан с медийната среда у нас.

“За пореден път обществото става свидетел на груба манипулация от страна на олигархичния кръг около Иво Прокопиев. Този път тя е маскирана като доклад на международна организация – ‘‘Международен институт за пресата”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в Народното събрание. 

По думите му въпросният доклад представя медийната среда в България тенденциозно и изкривено, изцяло в интерес на медийния и олигархичен кръг “Капитал”. ‘‘В този доклад над 53 пъти се споменава името на народния представител от ДПС Делян Пеевски, въпреки, че същият отдавана не притежава медия. ДПС неколкократно се споменава в доклада, разбира се изцяло в негативен аспект, който няма нищо общо с действителността‘‘, заяви още Мустафа Карадайъ.

Той каза, че в доклада е пропуснато да се разгледа влиянието на медиите на Иво Прокопиев, както и създадения от кръга “Капитал” порочен модел на медийни обвързаности. По думите му това влияние е довело дотам, че манипулацията и лъжата се представят като последна истина в контролираните от него медии, а реалността е прикривана и извращавана. 

Лидерът на ДПС заяви, че пропускът не е случаен, защото докладът е изготвен от Галя Прокопиева в офисите на Иво Прокопиев. 

“Ние от ДПС си позволихме да изразим нашето становище по отношение на този доклад и го адресирахме до вицепрезидента на Европейската комисия Вера Юрова, до еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс, до Хуан Фернандо Лопес Агулар, председател на комисията по граждански права, правосъдие и вътрешен ред в Европейския парламент и до председателя на Комисията по върховенство на право, демокрацията и основни права и свободи‘‘, каза Карадайъ. Той заяви, че техни евродепутати са поставили въпроса пред Европейската комисия.

Лидерът на ДПС коментира още, че петицията, осъждаща “Рашковщината” по време на изборите, внесена от младежкия председател в община Айтос Бехчет Емролов, е допуснат за разглеждане в комисията по петициите на Европейския парламент.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img