30.11.2022 | сряда | 02:41

Досъдебно производство за каналджиите, причинили катастрофа на бул. Цариградско шосе“ и ранили трима полицаи

Публикувано:

Сподели поста:

          Днес, 22.11.2022 г., прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) с постановление образува досъдебно производство по повод настъпилата тежка катастрофа на бул. „Цариградско шосе“ в гр. София, при която бус с противозаконно пребиваващи мигранти удари полицейски автомобил и рани тежко служители на реда. 

          Досъдебното производство ще се води за това, че на 22.11.2022 г. около 06:55 ч. в гр. София, бул. „Цариградско шосе“, подхода към „Околовръстен път“ в посока с. Казичане, при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение по пътищата и умишлено е причинена тежка телесна повреда на К. П., телесна повреда на К. Е. и телесна повреда на К. К. – и тримата полицаи при ОСПС – СДВР – престъпление по чл. 342, ал. 3, б, „б“, вр. ал. 1 от НК, както и за това, че на същата дата с цел да бъде набавена имотна облага, противозаконно са подпомогнати 12 сирийски граждани да преминат и пребивават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 от НК.

Дежурен прокурор в СГП е указал да се извърши оглед на местопроизшествието в присъствието на автоексперт, разпит на свидетели, да се назначи комплексна съдебно-медицинска експертиза и др. с цел изясняване на механизма на престъпленията и настъпилите последици. 

С разпореждане на главния прокурор на Република България по предложение на СГП разследването е възложено на следовател при Национална следствена служба (НСлС).

В разследването са включени и трима следователи от следствения отдел на СГП, на които следовател при НСлС е възложил извършването на определени действия по събиране и проверка на доказателства на основание чл. 218, ал. 1 от НПК. 

Към момента протича интензивно разследване, събират се всички необходими доказателства под ръководството и надзора на прокурор в СГП. При наличие на процесуалните предпоставки по чл. 219, ал. 1 от НПК, съответното лице/лица, за чиято съпричастност към престъпно деяние евентуално бъдат събрани достатъчно доказателства, ще бъде/бъдат привлечено/привлечени като обвиняем/обвиняеми.

За резултатите обществеността ще бъде своевременно информирана. 

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...