fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:15:13
събота | 28.05.2022 | 13:15:13
21.8 C
София

Допълнителни места във влакове и автобуси за празниците

БДЖ обеща повече вагони по натоварените направления и между празниците

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За коледните и новогодишните празници БДЖ осигурява допълнителни места за пътуване в бързите влакове по най-натоварените направления. Автобусни превозвачи и отделни автогари също са предвидили допълнителни машини, които да обслужват пътници в празничните дни.

“С повече вагони ще пътуват влаковете по най-натоварените направления в страната от следобедните часове на 23 декември, сутрешните на 24 декември и през целия ден на 3 януари”, съобщи Ивайло Георгиев, ръководител на организацията на превозите в БДЖ.

В момента най-натоварените участъци са София-Варна, Варна-Пловдив, София-Бургас, София-Добрич, София-Видин, София-Плевен и София-Пловдив. От БДЖ обясниха, че допълнителните места за пътуване ще бъдат в сила и за дните между празниците, тъй като част от хората са удължили почивката си.

Директорът на Централната автогара в София Иван Мирославов съобщи, че за коледните празници ще потеглят допълнителни 15 автобуса, а за новогодишните празници такива не са предвидени.

Пускат допълнителни автобуси за празниците | NewsONE

“И в посока Варна, посока Бургас, посока Видин, Благоевград, посока Родопите, в различните направления, има заявени автобуси. Гишето за информация работи 24 часа, и на обявените телефони на нашия сайт, винаги може да се потърси информация”, допълни Мирославов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук