28.11.2022 | понеделник | 03:18

Допълнителни места във влакове и автобуси за празниците

Публикувано:

Сподели поста:

За коледните и новогодишните празници БДЖ осигурява допълнителни места за пътуване в бързите влакове по най-натоварените направления. Автобусни превозвачи и отделни автогари също са предвидили допълнителни машини, които да обслужват пътници в празничните дни.

„С повече вагони ще пътуват влаковете по най-натоварените направления в страната от следобедните часове на 23 декември, сутрешните на 24 декември и през целия ден на 3 януари“, съобщи Ивайло Георгиев, ръководител на организацията на превозите в БДЖ.

В момента най-натоварените участъци са София-Варна, Варна-Пловдив, София-Бургас, София-Добрич, София-Видин, София-Плевен и София-Пловдив. От БДЖ обясниха, че допълнителните места за пътуване ще бъдат в сила и за дните между празниците, тъй като част от хората са удължили почивката си.

Директорът на Централната автогара в София Иван Мирославов съобщи, че за коледните празници ще потеглят допълнителни 15 автобуса, а за новогодишните празници такива не са предвидени.

Пускат допълнителни автобуси за празниците | NewsONE

„И в посока Варна, посока Бургас, посока Видин, Благоевград, посока Родопите, в различните направления, има заявени автобуси. Гишето за информация работи 24 часа, и на обявените телефони на нашия сайт, винаги може да се потърси информация“, допълни Мирославов.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...