fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:38:55
четвъртък | 26.05.2022 | 21:38:55
25.8 C
София

Докато засилва агресията в Украйна Путин заплашва света (ВИДЕО)

Резников предупреди, че Русия вече събра сили за мащабна офанзива в Източна Украйна и ще се опита да причини максимум жертви и разрушения

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За Украйна предстоят “изключително трудни седмици” заради очакваните огромни разрушения в разгръщащата се руска офанзива в източната част на страната, каза министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников.

“Предстоят няколко изключително трудни седмици”, написа той в пост във Facebook.

Резников предупреди, че Русия вече събра сили за мащабна офанзива в Източна Украйна и ще се опита да причини максимум жертви и разрушения.

Втората фаза от инвазията на руската се фокусира именно на юг и изток.

Украинският президент Володимир Зеленски пък обвини Москва, че се опитва да шантажира европейците политически или за да подсилва руската военна машина, която разглежда обединена Европа като мишена.

Междувременно Руският президент Владимир Путин заплаши с мълниеносен отговор в случай на външна намеса в наречената от него специална военна операция в Украйна. На заседание на Съвета на законодателите в Санкт Петербург той предупреди за последиците от създаването на стратегически заплахи за Русия: 

“Ако някой поиска да се намеси в събитията отвън и да създаде за Русия неприемливи за нас стратегически заплахи, трябва да знае, че нашият отговор на насрещните удари ще бъде мълниеносен.

Всички задачи на руската специална военна операция в Украйна със сигурност ще бъдат изпълнени, за да се гарантира мир и сигурност за жителите на Донецката и Луганската народни републики, руския Крим и цяла Русия в бъдеще””.

В това време Националната гвардия на САЩ публикуваха кадри от подготовка на бронетранспортьори M113 като военна помощ за Киев.

Няколко западни държави вече изпращат тежка военна техника в Украйна, за да помогнат на страната да се опълчи на руската инвазия.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук