fbpx
More

  Доброволци осветяват плочата на туристическото движение в “Княжево”

  Очаква се до 10 дни осветлението да се монтира

  Доброволци връщат вниманието към плочата, откъдето през 1899 г. тръгва организираното туристическо движение в България, като ще я осветят в цветовете на българския флаг. На това място тогава се учредява и първото туристическо дружество “Алеко Константинов”. Това казва за NewsOne Любо Стефанов, който е автор на редица инициативи за “Княжево”, сред които и тази, а също така и създател на фейсбук групата „Княжевецъ“.

  Снимка: Любо Стефанов

  Той добавя, че в доброто начинание са въвлекли и жителите на „Княжево“, като са ги приканили да дарят средства, за да могат да закупят осветителното тяло и соларния панел.

  „За целта направихме една кампания в интернет, в която хората можеха да даряват онлайн. Отделно поставихме касичка в един супермаркет, в която пазаруващите в него можеха да пускат пари в брой. Сумата, която предвидихме за соларното осветление, е 300 лв. Средствата бяха събрани в рамките на три седмици“, заявява Стефанов.

  Снимка: Любо Стефанов

  Очаква се до 10 дни осветлението да се монтира и плочата, намираща се на бул. „Цар Борис III“ 355, вечер да бъде обляна в цветовете на трибагреника ни. „Целта на акцията е да популяризираме това място и да го осветим в преносен и буквален смисъл“, допълва той. Стефанов обяснява, че тяхна грижа ще е да поддържат изправността на соларното осветление в бъдеще време, като се замислят и да го застраховат.