4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:25:46
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:25:46

Доброволци осветяват плочата на туристическото движение в “Княжево”

Очаква се до 10 дни осветлението да се монтира

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Доброволци връщат вниманието към плочата, откъдето през 1899 г. тръгва организираното туристическо движение в България, като ще я осветят в цветовете на българския флаг. На това място тогава се учредява и първото туристическо дружество “Алеко Константинов”. Това казва за NewsOne Любо Стефанов, който е автор на редица инициативи за “Княжево”, сред които и тази, а също така и създател на фейсбук групата „Княжевецъ“.

Снимка: Любо Стефанов

Той добавя, че в доброто начинание са въвлекли и жителите на „Княжево“, като са ги приканили да дарят средства, за да могат да закупят осветителното тяло и соларния панел.

„За целта направихме една кампания в интернет, в която хората можеха да даряват онлайн. Отделно поставихме касичка в един супермаркет, в която пазаруващите в него можеха да пускат пари в брой. Сумата, която предвидихме за соларното осветление, е 300 лв. Средствата бяха събрани в рамките на три седмици“, заявява Стефанов.

Снимка: Любо Стефанов

Очаква се до 10 дни осветлението да се монтира и плочата, намираща се на бул. „Цар Борис III“ 355, вечер да бъде обляна в цветовете на трибагреника ни. „Целта на акцията е да популяризираме това място и да го осветим в преносен и буквален смисъл“, допълва той. Стефанов обяснява, че тяхна грижа ще е да поддържат изправността на соларното осветление в бъдеще време, като се замислят и да го застраховат.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук