fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:42:10
петък | 27.05.2022 | 02:42:11
17.8 C
София

До четири месеца възстановяват пътя Рударци – Кладница

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Републиканският път между селата Рударци и Кладница ще бъде изцяло възстановен до четири месеца. Това обяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ивайло Денчев. От думите му пред ресорния министър Гроздан Караджов стана ясно още, че е подписано и допълнително споразумение към основния договор за ремонт на участъка между двете населени места.

За лошото състояние на пътя заместник министър-председателят бе сезиран по време на неговия първи приемен ден за граждани в събота, 18 декември. Министър Караджов се ангажира да намери бързо решение за ремонт на пътя, който е в тревожно състояние.

Стойността на предвидените строително-монтажни работи е в размер на 3,4 млн. лв. Средствата са до 50% от сключения основен договор.

Ремонтът на републиканския път между Рударци и Кладница започна през ноември 2019 г. Заради обилни валежи и активизирало се свлачище, през февруари 2021 г., част от него пропадна.

Заради това пътят и към момента е непроходим, а пътуването се извършва по обходен, който също е в лошо състояние.

По тази причина вицепремиерът Гроздан Караджов се ангажира, докато текат ремонтните дейности на трасето между Рударци и Кладница, заедно с община Перник да бъде изготвена оценка на щетите по обходния път, като сумата бъде отпусната целево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук