fbpx
More

  До 15 октомври пускат движението по ремонтираното платно на пътя София – Перник през Владая

  До 15 октомври ще бъде пуснато движението по ремонтираното платно на пътя София – Перник през Владая. След като това стане, предстои изкърпване на платното в посока Перник, в което движението се осъществява двупосочно в момента и тогава ще бъдат пуснати за движение и двете платна. Средства за цялостна рехабилитация на платното в посока Перник ще бъдат заложени в бюджета за следващата година. След това ще се търсят варианти за въвеждане на реверсивно движение със светофарни уредби.

  Това стана ясно на брифинг днес след среща в Министерския съвет, на която министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова обсъди проблеми на пътната инфраструктура в област Перник с кмета на миньорския град Станислав Владимиров и кметове на по-малки населени места – Драгичево, Кладница и Рударци, както и с лидера на „Изправите се, БГ!“ Мая Манолова.

  „Имахме разговор по конкретни проблеми, които се отнасят за наши граждани. Намерили сме решения, поставили сме срокове и смятаме да ги изпълним, но предлагам да се похвалим след като го направим“, заяви министър Комитова

  Средствата в размер на 946 хил. лв. за поставянето на еластичните огради са осигурени целево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата за маркировка от порядъка на около 50 хиляди лева са от нашия бюджет, информира и. д. председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ивайло Денчев.

  По време на срещата е бил обсъден и проблемът за пътя Рударци-Кладница, който е в лошо състояние, но е изключително натоварен участък.

  „Едно свлачище направи така, че този път не е използваем. Имам уверението от шефа на АПИ, че ще бъде завършен до 1 декември“, обяви кметът на Перник Станислав Владимиров.