3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:54:25
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:54:25

Днес за последно може да се преброим онлайн

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Последният ден на септември е и последната възможност, в която може да се преброим електронно. Това припомнят от Националния статистически институт. От там посочиха за нас, че до днес са се преброили близо 5 млн. българи както онлайн, така и от преброители.

Вчера стана ясно, че се удължава срокът, в който преброител може да ни посети пред вратата на дома ни. Те ще могат да ни безпокоят до 10 октомври, във времето от 08 до 20 ч. 

Промяната се налага, тъй като удължаването на срока на онлайн преброяването до 30 септември и паралелното провеждане на изследването по двата метода създаде известни затруднения в организацията на процеса. Така след приключване на електронното преброяване оставаха само 3 дни, в които да бъдат преброени лицата, които не са попълнили електронна карта.  Удължаването на срока за преброяването ще осигури необходимото време преброителите да завършат дейностите си и да съберат цялата необходима информация в изпълнение на европейското и националното законодателство.

Преброяването започна на 7 септември онлайн. Заради хакерските атаки и проблемите с достъпа до сайта на преброяването, които започнаха още в първия ден, то бе удължено до края на месец септември, макар че по план трябваше да приключи на 17 септември. В събота, 18 септември, започна и обхода на преброителите по домовете на гражданите. Първоначално то бе обявено до 3 октомври, но с решение на правителството от тази седмица, се удължава е една седмица – до 10 октомври.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук