fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:48

Президентът разпуска 47-ото Народно събрание и представя служебния кабинет

Румен Радев назначи служебно правителство от 2 август

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Президентът Румен Радев разпуска 47-ото Народно събрание и назначава служебен кабинет. Държавният глава насрочи изборите за парламент на 2 октомври 2022 година.

Днес държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство. Малко по- късно, в Министерския съвет, премиерът в оставка Кирил Петков ще предаде властта в ръцете на кабинета на Гълъб Донев.

Четвъртото служебно правителство на държавния глава запазва структурата на редовния кабинет и четирима вицепремиери ще застанат до служебния министър-председател – Лазар Лазаров, който ще отговаря и за социалната политика.

Христо Алексиев ще е вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията. Иван Демерджиев – заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи и Атанас Пеканов, който се връща като вицепремиер по управление на европейските средства.

Голяма част от имената в новия кабинет са били част от предишните три служебни правителства, назначени от Румен Радев.

Гълъб Донев е бил част от всички тях като негов ресор е социалната политика. Сред другите познати имена в кабинета са Крум Зарков, който застава на начело на министерството на правосъдието. Весела Лечева, която се отказа от борбата за 47-ия парламент заради конфликт с Корнелия Нинова,. Проф. Велислав Минеков също се завръща отново и поема културното министерство.

След това новоназначените служебни министри ще влязат във ведомствата, където на символични церемонии ще им бъде предадена властта.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img