fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:58

Днес е първият телевизионен дебат между Лиз Тръс и Риши Сунак в лидерската надпревара

Преди днешния важен дебат Риши Сунак и Лиз Тръс влязоха във вербална схватка за това кой ще заеме най-твърдата позиция спрямо Китай

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Днес е първият телевизионен дебат по Би Би Си (BBC) на двамата претенденти за поста председател на Консервативната партия на Великобритания – Риши Сунак и Лиз Тръс.

На 4 август ще има нов дебат по Ай Ти Ви (ITV). Кампанията завършва на 2 септември и след пощенски вот на 5 септември ще стане ясно името на победителя.

Преди днешния важен дебат Риши Сунак и Лиз Тръс влязоха във вербална схватка за това кой ще заеме най-твърдата позиция спрямо Китай.

Но съюзници на външния министър Тръс посочиха, че Сунак е бил “мек” по отношение на Китай и че той доскоро е планирал да проведе икономическа и финансова конференция между Обединеното кралство и Китай за първи път от 2019 година насам.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img