fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 06:20

Днес е Черешова задушница

В православната традиция за душата на починалите най-важни са молитвата и милостинята. За Задушница много хора записват имената на починали свои близки, за да бъдат споменати по време на литургията и панихидата, които се отслужват в храмовете

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Това е един от трите съботни дни в православния календар, които са определени за общ молитвен помен на починалите.

 Отбелязва се преди утрешния голям църковен празник Петдесетница. 

Задушницата се нарича Черешова, защото по това време на годината най-разпространеният плод са черешите, които често се раздават в памет на починалите. 

В православната традиция за душата на починалите най-важни са молитвата и милостинята. За Задушница много хора записват имената на починали свои близки, за да бъдат споменати по време на литургията и панихидата, които се отслужват в храмовете.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here