fbpx
20.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 01:57:50
петък | 27.05.2022 | 01:57:50
20.8 C
София

Дмитро Кулеба: Мирът в Украйна е възможен чрез възстановяване на суверенитета на Киев над цялата територия на страната

Русия е приела предложението за допълнително проучване

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Единственият начин да бъде постигнат мир в Украйна е да бъде възстановен суверенитета на Киев над цялата територия на страната, заяви външният министър на Украйна Дмитро Кулеба в публикувано вчера интервю за китайската информационна агенция Синхуа.

Кулеба заяви, че процеса на преговорите между Украйна и Русия е станал много по-труден след срещата в Истанбул. “Да, в настоящия момент мирните преговори между Украйна и Русия вървят много трудно”, каза той. По неговите думи на срещата в Истанбул украинската делегация е предложила проект за международни гаранции за безопасността на Украйна. Руската страна е приела предложението за допълнително проучване, предаде БТА.

Кулеба каза, че Украйна се надява да получи гаранции за безопасността си от постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН, включително и от Китай. “Ние предлагаме Китай да стане един от гарантите за безопасност на Украйна – това е знак на нашето уважение и доверие към КНР”, заяви украинският външен министър. Той също така благодари на китайския Червен кръст за хуманитарната помощ, която е оказал на Украйна и отбеляза, че страната му изпитва изключителна нужда от подобна подкрепа. “Възползвам се от случая, за да помоля китайската страната да продължи да ни оказва подкрепа”, добави Кулеба.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук