fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:47:10
петък | 20.05.2022 | 06:47:10
5.7 C
София

Дмитро Кулеба е поставил въпроса за военно-техническа помощ за Украйна на срещите си у нас

Удовлетворен съм от срещите с външния министър, с премиера и с президента, заяви той

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба потвърди пред журналисти след среща с външната комисия в парламента, че е поставил въпроса за военно-техническа помощ за Украйна на срещите си в България. 

Удовлетворен съм от срещите с външния министър, с премиера и с президента, заяви Кулеба. Украинският външен министър отбеляза, че България е направила много за европейската интеграция на страната и много добре се отнася с бежанците от Украйна. Когато става въпрос до военно-техническа помощ, трябва да имам предвид вашата вътрешнополитическа ситуация и да оставя това решение на правителството на България, допълни Кулеба. Той обаче отбеляза, че тези, които не помагат днес на Украйна, помагат на Русия.

Българското правителство и парламент знае много добре какви са исканията на Украйна, посочи Кулеба. Той отбеляза, че същият списък с искания е даден на всички страни членки на НАТО.

Относно военна помощ за Украйна, министърът на външните работи Теодора Генчовска каза, че това, което е било обсъждано във външно министерство, не е включвало тази тема. Въпросът е бил обсъден на срещата при премиера, допълни тя.

Генчовска отбеляза, че има две проекторешения за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна, внесени в Народното събрание от ГЕРБ-СДС и от “Демократична България”, и на срещата на Кулеба с външната комисия е била изразена позицията на вносителите на тези предложения. Към настоящия момент в Министерският съвет не е поставян въпросът, допълни Генчовска, цитирана от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук