fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:13

Дмитрий Песков: Русия подкрепя Сърбия в конфликта ѝ с Косово

Исканията на властите в Прищина към косовските сърби са необоснователни, твърди говорителят на Кремъл

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Москва подкрепя Сърбия в създалата се ситуация в Косово и намира за неоснователни исканията на властите в Прищина към косовските сърби, съобщи пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Отказът на властите в Косово да признават лични документи, издавани от Сърбия, както и сръбски автомобилни регистрационни табели, предизвика напрежение между Белград и Прищина.

“Ние, разбира се, абсолютно подкрепяме Сърбия. Ние сме редом до косовските сърби. Смятаме, че това са абсолютно необосновани искания”, каза Песков.

Косовското правителство беше решило от днес да започне издаването на временен входно-изходен документ, който да заменя издадените от Белград лични карт

Властите в Прищина отложиха влизането в сила на тези мерки, поради острата съпротива на косовските сърби, които започнаха масови протести и блокираха пътища.

Жителите на Косово обявиха своята независимост през 2008 година, а държавата им е призната от над 100 страни. Сърбия и Русия обаче не признават държавата Косово.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img