fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 01:11:24
петък | 20.05.2022 | 01:11:24
11.3 C
София

Директори на столични училища внесоха в МОН искане за удължена междусрочна ваканция

Предлага се учениците да почиват между 28 януари и 2 февруари включително

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Директори на столични училища внесоха в деловодството на МОН искане за седемдневна междусрочна ваканция от 28 януари до  2 февруари, заяви директорът на 119-о училище “Акад. М. Арнаудов“ в София Диян Стаматов.  

Според него директорите искат удължаване на почивката между двата срока, защото в края на тази седмица се очаква увеличение на новите случаи на Омикрон, особено в големите градове.

Стаматов съобщи, че вече много училища се задъхват заради големия брой отсъстващи болни учители, които няма кой да замества.

За извънредна ваканция настояват и от Съюза на работодателите в системата на образованието, чиито председател е Стаматов.

От Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа” пък предлагат междусрочната ваканция да бъде удължена от 31 януари до 4 февруари.

В телевизионно интервю за БНТ в събота образователният министър акад. Николай Денков подкрепи идеята за по-дълга ваканция между първия и втория учебен срок:

“Единственото колебание, което имам, но това трябва да го обсъдим със социалните партньори, е дали да не дадем в един момент малко ваканция, истинска ваканция, за да могат да си починат и учениците, и учителите от трудния период, в който са в момента. Но това не е решено, в момента си вървим по график”.

Очаква се ако бъде прието искането, ситуацията с карантинираните учители и ученици временно да се успокои.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук