fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:02:25
събота | 28.05.2022 | 14:02:25
21.8 C
София

Димитровград е бил обгазен със серен диоксид, няма опасност за гражданите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Димитровград е обгазен със серен диоксид, информираха от Регионалната екоинспекция в Хасково. От инспекцията предупреждават, че бързото ходене или тежката физическа работа улесняват вдишването на серен диоксид, което може да доведе до здравословни проблеми, предаде БНР.

“Необходимостта от предприемане на предпазни мерки от чувствителни групи на населението в Димитровград във връзка с по-раншното установяване днес на превишение на нормите на серен диоксид във въздуха на града отпада”, съобщиха РИОСВ в Хасково.

Причината е, че от 13:00 ч. днес вече не се регистрират по-високи стойности от алармения праг от 500 микрограма на кубик. По-рано през деня те бяха надхвърлени: 990,4 микрограма – в 10:00 ч., 1116,62 микрограма – в 11:00 ч., и 1094,76 микрограма – в 12:00 часа, предаде БТА.

От РИОСВ уверяват, че екоинспекцията продължава да следи данните за концентрациите на серен диоксид и останалите атмосферни замърсители, контролирани от автоматичната измервателна станция “Раковски” в града край Марица и при необходимост ще бъдат предприети необходимите мерки за уведомяване на обществеността на града.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук